Sesak Nafas Yang Di Ingatkan Sakit Jantung, Rupa Rupanya Gastrik

Hi peeps!

Gastrik sehingga boleh mengakibatkan sesak nafas? Mungkin pada yang tak biasa alami, itu pelik. Tapi sebenarnya, gastrik juga boleh mengakibatkan pesakit terasa sesak nafas dan kebas! Ini adalah disebabkan kerana perut yang mempunyai angin akan menekan nekan dada, dan menyebabkan ketidakselesaan pada dada.

Masalah ini  sudah kerap berlaku pada ramai orang. Mungkin dulu, ianya sangat kurang. Namun, akibat gaya hidup dan persekitaran menyebabkan masalah gastrik ini menjadi masalah biasa. Sinonimnya, gastrik sangat berkait rapat dengan gaya pemakanan, namun jangan dilupa, tekanan, kemurungan boleh menyebabkan gastrik!Kenapa?

Akibat daripada stress, perut gagal memproses makanan dengan sebaiknya. Seterusnya, akan berjangkit pada usus dan lama lama boleh jadi sembelit! Bermula hanya dengan stress, ianya boleh mempengaruhi sistem badan yang lain. Ini baru berkaitan gastrik, belum lagi kita bercerita kesan stress yang boleh mempengaruhi sel kanser membiak! So uolls, elakkan stress!!

Solusi Gastrik

Untuk mengelakkan dari terjadinya gastrik sebaiknya,

1. Jaga pemakanan 
Elakkan makanan yang berangin seperti kopi dan teh. Anda seharusnya lebih tahu, apa makanan yang anda alah.

2. Makan mengikut waktu
Diet harian juga harus di jaga. Bermula dari sarapan hinggalah ke makan malam. Jangan sesekali skip meals, kalau anda seorang yang ada gastrik! Makanan yang di ambil juga perlu mengikut jumlah yang normal. Pendek kata, bersederhana dalam menikmati makanan

3. Elakkan stress
Elakkan tekanan kerja harian yang teruk dan boleh menyebabkan anda murung! Ini boleh membantu anda mengawal masalah gastrik.

4. Amalkan supplement yang boleh membantu untukn kurang kan masalah gastrik

Supplement Untuk Gastrik


Di sebabkan saya adalah seorang yang mempunyai gastrik, saya nak kongsikan apa yang saya ambil, dalam menyelesaikan masalah gastrik saya.

1. ESP
Protien soya. Bukan susu soya tau! Ianya sangat sesuai diambil, waktu pagi dan waktu malam. Boleh membantu perut anda selesa dan tak masuk angin.2. Alfalfa
Boleh mengurangkan masalah asid berlebihan dan boleh membantu perut anda lebih selesa. Sekiranya, anda jenis gastrik yang boleh menyebabkan sesak nafas, anda perlu, mengambil Alfalfa ketika ketidakselesaan itu menyerang.
3. Peppermint Ginger Plus
Boleh memberi keselesaan pada perut dan boleh mengurangkan angin dalam perut. Boleh bantu anda sedawa dengan baik.

4. Vivix
Sebagai satu sumber antioksida, dan juga baik di amalkan kerana ianya boleh menyembuhkan luka luka dalaman. Vivix ini juga, sangat bagus di amalkan, untuk mengelakkan pelbagai penyakit kritikal lain seperti jantung, buah pinggang dan diabetes.
Jangan biarkan masalah gastrik anda, mengganggu hidup anda. Saya sudah mempunyai ramai customer yang berulang alik masuk kecemasan akibat sesak nafas kerana gastrik. Ada yang terpaksa cuti dan tidak boleh berkerja akibat tidak boleh fokus. Semua gara gara GASTRIK?

Jangan sesekali pandang ringan pada masalah gastrik kerana ianya boleh juga lebih serius!!
Kalau anda memerlukan nasihat dan konsulatasi lebih lanjut, boleh contact saya ye.

Far
0125716112
Trusted Shaklee Distributor 
Since 2013

SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment