Soya Selamat Untuk Pesakit Diabetes


Hari ni kite citer pasal soya dan diabetes. 
Soya itu adalah sumber protien yang sangat bagus.  Sebabnya sumber protien yang terbaik adalah daripada tumbuhan.
Banyak binatang yang segar bugar, dan sihat sejahtera walaupun makan hanya tumbuhan. Maka kita tak perlu risau, kurang sumber protien daripada haiwan seeprti  ikan, ayam atau daging. Kerana, semestinya, tumbuhan juga memberi sumber protien yang baik. Bukan kata tak boleh makan, tapi nak cakap bahawa, protien yang bagus juga adalah daripada tumbuhan seperti soya.

Protien itu membekalkan asid amino.Apakah asid amino?

Asid Amino


Asid Amino ada 2 jenis.
Essential dan Non Essential.
Perlu dan tak perlu.
Asid amino perlu maksudnya kena amik dari sumber luar, sebab badan tak boleh nak hasilkan.
Asid amino tak perlu maksudnya bukan tak perlu makan or tak perlu ambil, tapi jenis asid amino ini takde dalam diet pemakanan harian kita. 

Kesan Kekurangan Asid Amino


Asid amino ni sangat penting untuk badan kita. Kesan kekurangan asid amino boleh sebabkan
1. Masalah tumbesaran
2. Risiko kena serang penyakit
3. Kurang tenaga dan daya tumpu
4. Boleh buat kita cepat stress dan resah

ESP SHAKLEE


Shaklee ada protien untuk bekalkan complete asid amino badan kita iaitu ESP. Sebab tu, ESP ni major supplement dalam Shaklee. Based untuk supplement. Kena makan protien!




ESP tu ada complete semua Asid Amino yang badan perlu. Sama ada essential dan non essential. U all makan 3 sudu besar, dah complete untuk bekalan harian. Sesuai juga diambil pada yang ada Diabetes. Sebab dalam ESP ni ada asid amino yang namanya Arginine. Arginine ni boleh bantu insulin berkerja dengan lebih baik. Boleh juga bantu kawal paras glukosa dalam darah. Jadi, ESP ini, boleh bantu mereka yang ada diabetes dan nak kekal kenyang dan boleh bantu pulihkan masalah diabetes. Jadi, rajin rajin lah ambil protien. Dan jangan lupa amik ESP, sebab ianya ada semua asid amino yang diperlukan oleh badan.

Nak 1?
cepat wassap saya ye

Far 
Trusted Shaklee Distributor Since 2013

Vivix Boleh Kurangkan Asid Urik Dalam Darah


Assalamualaikum.

Penyakit gout zaman sekarang dah menjadi penyakit biasa. Zaman dulu, gout hanya menjadi masalah orang yang diusia emas. Namun zaman sekarang diusia 20an pun ada yang dah ada masalah gout. Apa punca masalah gout?

Punca Masalah Gout

Gout adalah berpunca dari masalah pemendapan asid urik yang banyak. Pemendapan ini biasanya akan bermula dari sendi ibu kaki dan kawasan kawasan lain seperti jari, lutut, pergelangan tangan dan siku. Asid urik ini pula berasal daripada pemecahan protien yang dinamakan purin. Mendapan purin ini akan hasilkan hablur garam yang mendap pada kawasan kawasan yang saya nyatakan tadi. Itulah dinamakan masalah gout.

Lebihan fruktosa juga boleh mengakibatkan mendapan asid urik. Ini kerana fruktosa adalah satu satunya jenis karbohidrat yang boleh meningkatkan paras asid urik dalam darah. Sebab tu, ramai pesakit diabetes ending nya boleh ada gout!
.

Kurangkan Asid Urik Dalam Darah

Vivix dipercayai boleh kurangkan asid urik dalam darah. Ini kerana resveratrol dalam Vivix, boleh membantu untuk kurangkan asid urik tersebut. Banyak manfaat Vivix, ianya bagus juga untuk masalah diabetes.


Manfaat Vivix 

Testimoni Pesakit Gout

Dibawah ada menceritakan kejayaan Vivix dalam menurunkan paras asid urik dalam darah.  Asid urik beliau telah turun dari 9.9 kepada 7.6. 


Vivix Turunkan Asid Urik Dalam Darah

Sekiranya mahukan penjelasan lagi details, boleh hubungi saya seperti nombor dibawah ya

Trusted Shaklee Distributor Since 2013
Far 0125716112


Bisnes Dari Rumah Yang Sesuai Untuk Semua Orang


Kenapa bisnes Shaklee itu best sangat??

Bisnes Shaklee, adalah bisnes yang boleh ditinggalkan pada anak anak satu hari nanti. Walaupun ada yang melihat ramai yang hanya buat secara part time, tapi jangan tak tahu, bisnes Shaklee ini boleh pergi jauh sejauhnya.Sebab tu lah, ramai diantara leader leader Shaklee, berhenti dari multinational company dan buat shaklee fulltime.


Shaklee Boleh Capai Impian Anda


Banyak impian boleh dicapai. Banyak orang boleh kita bantu. Banyak ilmu kita boleh sampaikan. Janji kita terus memberi. Bisnes adalah sharing tau. Sharing apa yang kita ada. Sharing ilmu yang kita tahu. Yelah kalau kita pandai masak, kita share la dengan orang lain rasa tu. Mungkin orang tu tak tahu.

The most important things.

Bisnes Shaklee sedarkan saya pasal impian orang lain, adalah impian yang perlu saya ambil tahu.
Pada rezeki saya, ada bahagian orang lain.

Tunaikan impian orang lain, Allah akan bantu kita tunaikan impian kita.

Besaq kan family kami😉
Sape hebat, moh cari mana mami far



Mau income 4 angka?
Meh sini kita buat sesama💐

Mentor Bisnes 
Farhanah Omar
0125716112

KEJANG KAKI DAN SEMBELIT KETIKA HAMIL



Kejang kaki ketika mengandung memang kerap menjadi masalah kepada semua ibu. Ini adalah kerana kekurangan kalsium pada ibu. Termasuk lah masalah sembelit ketika mengandung dan juga pantang. Jom kita baca pengalaman ibu muda ini, berkongsi pengalaman beliau yang dapat seelsaikan masalah kejang dan sembelit ketika mengandung dan bonus yang dia perolehi adalah, kulit beliau menjadi lebih cerah, sakit belakang pun hilang.

================================================================================

""Assalamualaikum wbt.

Saya Nurfaezah Binti Mohd Zulkifli. Berumur 28 tahun dan berasal dari negeri Pulau Pinang. Saya bekerja sebagai Procurement Executive di sebuah syarikat swasta.  Alhamdulillah hasil dari perkahwinan saya bersama suami tercinta kami telah dikurniakan seorang puteri yang comel .

Permulaan masalah.

Al-kisahnya, saya telah mengalami masalah kejang kaki dan sembelit yang teruk semasa hamil dan kurang susu badan ketika berpantang. Selain itu, saya juga turut mengalami sakit di bahagian belakang bahu kanan akibat kemalangan jalan raya sejak 3 tahun yang lalu. Saya mengalami kejang kaki yang teruk di bahagian kaki kanan pada setiap malam bermula sejak usia kandungan saya mencecah 6 bulan. Pada masa yang sama saya sering merasakan sakit yang berdenyut-denyut di bahagian belakang bahu kanan saya. Tetapi saya tidak pernah berjumpa doktor untuk mengetahui lebih lanjut tentang sakit yang saya alami.

Pernah Mencuba Pil Kalsium di Farmasi

Saya telah mencuba pil kalsium yang dibeli dari farmasi namun kejang kaki masih juga berlaku. Agak perit untuk saya lalui kesakitan yang saya alami setiap hari membuatkan saya mencari ikhtiar untuk mencuba suplemen yang dapat membantu mengatasi masalah kesihatan saya pada masa itu. 

Menggunakan Shaklee

Pada suatu hari, saya tertarik dengan satu entry blog dari penulis Emalinmohd.blogspot.my yang menerangkan bagaimana Ostematrix Shaklee mampu mangatasi masalah kejang kaki dan sembelit buat ibu hamil. Saya terus nekad untuk mencuba dan menghubungi beliau. Beliau iaitu Pn Emalin Mohd telah mencadangkan pengambilan Ostematrix untuk masalah kejang kaki dan sembelit yang saya alami. Saya akui saya amat terkejut dengan kesan pengambilan Ostematrix seawal 2 hari saya sudah tidak lagi mengalami mimpi ngeri dengan masalah kejang kaki dan sembelit saya. Saya meneruskan pengambilan Ostematrix sehinggalah saya bersalin dan berpantang kerana saya yakin Ostematrix mampu memberikan kalsium yang secukupnya untuk tubuh badan saya sambil menyusu 
badan. 

Apabila berpantang saya mengalami masalah kekurangan susu badan dan membuatkan saya menambah set penyusuan ketika berpantang iaitu ESP, Alfalfa Complex, Omega Guard dan Vitamin C. Sebelum pengambilan set penyususan, susu yang dapat diperah hanya 1-2 oz untuk setiap sesi perahan. Selepas pengambilan set penyususan selama seminggu, saya seronok tak terhingga kerana mampu mengumpul sebanyak 8-10 oz untuk setiap sesi perahan. Alhamdulilah susu saya semakin meriah dan mampu menyimpan stok susu yang cukup untuk bayi saya. 

Mula ambil Vivix

Saya mula consume Vivix setelah bayi saya berusia 7 bulan. Pengambilan Vivix dalam masa hanya 4-5 hari membuatkan saya rasa amat terkejut kerana sakit di bahagian belakang bahu kanan yang saya alami sejak 3 tahun yang lalu telah sembuh dan tiada lagi rasa berdenyut yang pedih. Padahal sebelum consume Vivix hamper setiap malam saya pasti akan minta tolong hubby urutkan belakang bahu saya yang sakit. Asalnya saya cuba amalkan Vivix untuk sakit belakang yang saya alami tetapi saya tidak menyangka yang Vivix mampu membuatkan kulit saya makin cerah dan jerawat kian pudar dalam masa yang singkat tidak sampai sebulan dan baru minum setengah botol sesudu teh setiap hari.

Healing Crisis Vivix

Cumanya kesan pengambilan Vivix membuatkan saya mengalami healing crisis yang teruk iaitu muka jadi berjerawat batu, bernanah dan berdarah mungkin disebabkan saya juga mengalami masalah resdung yang teruk sejak di bangku sekolah. Keaadaan muka saya yang teruk membuatkan saya rasa malu untuk keluar rumah berjumpa kawan-kawan dan ke pejabat kerana kawan-kawan sering menegur apa yang dah terjadi pada wajah saya. Thanks to my husband yang supportive dan pujuk saya agar meneruskan pengambilan Vivix kerana katanya Vivix membantu mencuci darah kotor sebab itulah nanah dan darah asyik keluar tanpa henti selama 2 minggu consume Vivix.



Shaklee Effect


Berpuas Hati Dengan Kesan Shaklee

Saya merasa sangat bersyukur dan seronok kerana dapat berkenalan dengan Shaklee. Di sebabkan Shaklee masalah-masalah kesihatan saya dapat diatasi dan hilang dengan serta-merta. Terima kasih juga kepada Puan Emalin Mohd yang banyak membantu dan mencadangkan suplemen yang sesuai dengan masalah kesihatan saya selama ini. Saya juga telah berazam untuk mengamalkan suplemen Shaklee dalam kehidupan harian saya bersama seluruh ahli keluarga saya demi kesihatan yang berpanjangan dan menyeluruh.""
...................................................................................................................................................................

Alhamdulillah, puan ini telah berjaya menyelesaikan masalah kesihatan beliau. Sekiranya anda telah mengambil Set Mengandung Shaklee, anda juga boleh terus mengamalkan set yang sama untuk penyusuan. Ada masalah, boleh hubungi saya seperti nombor di bawah ye.  


Trusted Shaklee Distributor
Farhanah
0125716112
Instagram: farqistina
Fbpages: Supplement Farqistina
.

Hyperthyroid Stabil dan Tidak Perlu Bantuan Ubat Lagi



Salam, hari ini saya nak share kan kisah berkaitan seorang pesakit Hyperthroid.

HYPERTHYROID SUDAH STABIL & TAK PERLU BERGANTUNG DENGAN UBAT LAGI

""Saya, Norhasnida Mohamad Nayan atau lebih mesra dengan panggilan Nieda. Saya disahkan menghidap penyakit tiroid atau lebih tepat lagi hyperthyroid sejak tahun 1999. Banyak komplikasi akibat penyakit hyperthyroid ni terpaksa saya tanggung sampai sekarang. Penyakit tiroid ni biasanya berpunca daripada keturunan dan ia akan kekal dengan kita seumur hidup. Cuma tahap keseriusan tu je boleh berbeza-beza. Kadang-kadang boleh jadi teruk dan kadang-kadang pesakit tiroid ni akan sihat seperti biasa.

Bagi saya, saya alami masalah rambut yang sangat kronik dan terus botak, saya juga jadi sangat kurus akibat penurunan berat badan yang mendadak kerana ketidakstabilan hormon, muka nampak cengkung, period tak teratur dan selalu letih, bernafas sampai tercungap-cungap akibat degup jantung yang terlalu laju. Pada peringkat awal dulu, saya memang tiada pilihan dan terpaksa bergantung sepenuhnya kepada ubat untuk tiroid dan ubat untuk stabilkan degupan jantung. Bayangkan degup jantung saya melebihi 100 beat seminit dalam keadaan saya duduk saja tanpa buat apa-apa aktiviti! Kalau keadaan ni dibiarkan, saya mungkin akan mendapat kegagalan jantung sebab jantung bekerja lebih daripada yang sepatutnya.

Kesan Hyperthyroid

Penyakit tiroid ni banyak menjadikan hidup saya agak huru-hara tapi apa yang saya nak kata ini adalah miracle dari Allah. Syukur sangat sebab saya pun dah tak perlu lagi bergantung hidup dengan ubat. Pernah suatu malam tu saya ambil ubat untuk selsema dan asthma sebab saya memang kena selsema teruk dah seminggu. 3 hari lepas kena selsema, saya batuk pulak. Bila dah batuk maka bermulalah episod nak start kena asthma. So doktor bagi pulak ubat asthma. Sebelum tu kat klinik dah kena nebulizer dah. Ini kali pertama saya kena nebublizer semula selepas lebih kurang 3 tahun saya berjaya mengelak.
.

Lepas makan ubat-ubat tu, saya terus rasa menggigil. Jantung jadi laju... Allahuakhbar!. Ini lah masalah saya yang ada penyakit tiroid (hyperthyroid) ni. Walaupun penyakit tiroid (hyperthyroid) saya dah stabil tapi penyakit ini jenis yg kekal dengan kita seumur hidup tau. Sebab tu masih banyak hal berkaitan yang perlu dijaga rapi. Penyakit ini boleh berulang bila-bila masa saja dan dia datang tanpa sebarang signal pun. Jadi ada beberapa pantang-larang yang perlu dipatuhi oleh orang yang menghidap penyakit tiroid macam saya ni sebenarnya. Bila jantung jadi laju, badan gigil saya pun mulalah penat. So saya tidur awal malam tu. Pukul 5.00 pagi dah terbangun. Langsung tak boleh tidur sebab masih menggigil dan jantung masih laju. Tak selesa sungguh.





Ambil Supplement Shaklee

Saya terus ambil megadose Vivix & NutriFeron. Lebih kurang 30 minit lepas saya dah boleh rasa degup jantung saya semakin sekata & reda dan slow semula. Orang yang hyperthyroid macam saya ni, sistem imun kami sangatlah tipis dan rapuh. Masa saya mula-mula kena hyperthyroid ni dulu, sakit, demam, selsema tu memang jadi rutin lah. 2 atau 3 bulan sekali mesti kena. Itu belum termasuk dengan alahan yang macam-macam tu. Alahan dengan seafood, dengan cahaya matahari lah. Saya dulu tak boleh kena cahaya matahari lebih-lebih tau. Kalau kena, confirmed lepas tu mata saya akan jadi merah yg teruk dan bengkak sampaikan saya terpaksa dapatkan rawatan khas daripada pakar mata masa tu. Kalau makan seafood pulak habis gatal sana sini. Bibir pun jadi bengkak.


Kalau kena gigit dengan serangga sikit pun saya boleh jadi bengkak-bengkak yang teruk sampai berminggu-minggu menanggung. Saya jadi super sensitive. Tapi semuanya berubah sekelip mata bila saya disahkan menghidap hyperthyroid. Sistem pertahanan badan saya roboh. Askar-askar yg menjaga benteng semuanya tewas. Lama-lama bila saya kenal Shaklee, saya start amalkan pengambilan suplemen. Antaranya Vitamin C, B-Complex, Ostematrix, ESP & Vivix. ini antara yang paling konsisten saya ambil.


Selain daripada semua tu saya jugak ambil NutriFeron. NutriFeron ini lah yang bantu bangunkan benteng pertahanan badan saya danbantu kukuhkan balik sistem imun saya. Saya bersyukur sangat sebab kenal Shaklee. Kalau tidak mungkin sampai ke hari ni saya bergantung hidup dengan ubat. Ubat bukanlah tak bagus, tapi kalau saya ada pilihan yang lebih semulajadi, berkesan pula tu, kenapa tidak kan?

Operation buang Breast Lump

Saya juga pernah terpaksa jalani 4 kali pembedahan untuk buang breast lump. Setiap 2 tahun lump tu akan berulang dan setiap kali tu lah saya terpaksa lalui pembedahan untuk buang dan ultrasound yang saya buat pada tahun 2014 menunjukkan masih banyak lagi ketulan yang berpotensi untuk menjadi lump tapi Alhamdulillah semuanya hilang.

Sekarang saya dah lebih sihat, bacaan TSH, T3 & T4 saya juga dah lama stabil, asthma pun dah jarang sangat menyerang, tiada lagi alahan kecuali pada habuk, kepala yang dulunya botak pun dah dipenuhi dengan rambut semula dan berat badan pun dah ideal. Tak lagi kurus kering macam dulu dan saya juga dah tak perlu keluar masuk bilik bedah untuk buang breast lump lagi.""


Alhamdulillah, kini puan nieda makin sihat. Usaha atas kita kan, selebihnya kita berserah kat Allah yang berkuasa.

Perlukan Vivix?

Contact saya

Far 0125716112
Trusted Seller since 2013