Cara Hilangkan Kulit Sun Burn Dengan Selamat

Salam semua.

Sunburn pada kulit, memang boleh buat kita rasa down! Lagi lah, kalau kita nak attend mana mana event yang memerlukan kita nampak cantik jelita kan?
.
Saya kongsikan antara step yang korang boleh amalkan, untuk hilangkan sunburn dengan cepat.



Tips Hilangkan Sunburn Dengan Cepat


1. Guna Teh
Rendam uncang teh dalam air panas, lepas air rendaman tu sejuk, korang sapukan pada muka dengan menggunakan towel. Sapu seluruh muka. Pastu, tidur. Jangan lap tau. Biar kita tidur bersama air teh tadi. Korang jangan lah taruk gula dalam teh tu, nanti kan semut pula!!

2. Guna krim aloe vera.
Sapukan krim aloe vera pada semua wajah. Aloe Vera tu kan sejuk, jadi dia boleh la redakan sunburn tu. Korang jangan guna aloe vera dari sumber yang tak pasti. Korang kene beli dari kedai yang dipercayai macam Face Shop. Tak pasal, nanti kalau beli kat pasar malam, elok nak canti, sat lagi jadi lagi haru biru muka hampa!

3. Guna Supplement Shaklee
Antara supplement Shaklee, yang boleh bantu masalah sunburn adalah ESP dan Vitamin C. ESP tu protien. Ianya boleh bantu rawat muka korang jadi lagi cerah dan flawless. Vita C, boleh bantu peredaran darah berjalan dengan baik dan sempurna. So, boleh la ye, korang. Amalkan pertua yang saya bagi kat atas tu, pastu korang amalkan lah supplement.







Boleh hubungi saya untuk dapatkan produk tersebut. Dan sekiranya anda disekitar Seremban, Port Dickson, Lukut, Teluk Kemang, saya boleh hantar saja!


Far 0125716112


Sesak Nafas Yang Di Ingatkan Sakit Jantung, Rupa Rupanya Gastrik

Hi peeps!

Gastrik sehingga boleh mengakibatkan sesak nafas? Mungkin pada yang tak biasa alami, itu pelik. Tapi sebenarnya, gastrik juga boleh mengakibatkan pesakit terasa sesak nafas dan kebas! Ini adalah disebabkan kerana perut yang mempunyai angin akan menekan nekan dada, dan menyebabkan ketidakselesaan pada dada.

Masalah ini  sudah kerap berlaku pada ramai orang. Mungkin dulu, ianya sangat kurang. Namun, akibat gaya hidup dan persekitaran menyebabkan masalah gastrik ini menjadi masalah biasa. Sinonimnya, gastrik sangat berkait rapat dengan gaya pemakanan, namun jangan dilupa, tekanan, kemurungan boleh menyebabkan gastrik!



Kenapa?

Akibat daripada stress, perut gagal memproses makanan dengan sebaiknya. Seterusnya, akan berjangkit pada usus dan lama lama boleh jadi sembelit! Bermula hanya dengan stress, ianya boleh mempengaruhi sistem badan yang lain. Ini baru berkaitan gastrik, belum lagi kita bercerita kesan stress yang boleh mempengaruhi sel kanser membiak! So uolls, elakkan stress!!

Solusi Gastrik

Untuk mengelakkan dari terjadinya gastrik sebaiknya,

1. Jaga pemakanan 
Elakkan makanan yang berangin seperti kopi dan teh. Anda seharusnya lebih tahu, apa makanan yang anda alah.

2. Makan mengikut waktu
Diet harian juga harus di jaga. Bermula dari sarapan hinggalah ke makan malam. Jangan sesekali skip meals, kalau anda seorang yang ada gastrik! Makanan yang di ambil juga perlu mengikut jumlah yang normal. Pendek kata, bersederhana dalam menikmati makanan

3. Elakkan stress
Elakkan tekanan kerja harian yang teruk dan boleh menyebabkan anda murung! Ini boleh membantu anda mengawal masalah gastrik.

4. Amalkan supplement yang boleh membantu untukn kurang kan masalah gastrik

Supplement Untuk Gastrik


Di sebabkan saya adalah seorang yang mempunyai gastrik, saya nak kongsikan apa yang saya ambil, dalam menyelesaikan masalah gastrik saya.

1. ESP
Protien soya. Bukan susu soya tau! Ianya sangat sesuai diambil, waktu pagi dan waktu malam. Boleh membantu perut anda selesa dan tak masuk angin.



2. Alfalfa
Boleh mengurangkan masalah asid berlebihan dan boleh membantu perut anda lebih selesa. Sekiranya, anda jenis gastrik yang boleh menyebabkan sesak nafas, anda perlu, mengambil Alfalfa ketika ketidakselesaan itu menyerang.




3. Peppermint Ginger Plus
Boleh memberi keselesaan pada perut dan boleh mengurangkan angin dalam perut. Boleh bantu anda sedawa dengan baik.





4. Vivix
Sebagai satu sumber antioksida, dan juga baik di amalkan kerana ianya boleh menyembuhkan luka luka dalaman. Vivix ini juga, sangat bagus di amalkan, untuk mengelakkan pelbagai penyakit kritikal lain seperti jantung, buah pinggang dan diabetes.




Jangan biarkan masalah gastrik anda, mengganggu hidup anda. Saya sudah mempunyai ramai customer yang berulang alik masuk kecemasan akibat sesak nafas kerana gastrik. Ada yang terpaksa cuti dan tidak boleh berkerja akibat tidak boleh fokus. Semua gara gara GASTRIK?

Jangan sesekali pandang ringan pada masalah gastrik kerana ianya boleh juga lebih serius!!
Kalau anda memerlukan nasihat dan konsulatasi lebih lanjut, boleh contact saya ye.

Far
0125716112
Trusted Shaklee Distributor 
Since 2013

Soya Selamat Untuk Pesakit Diabetes


Hari ni kite citer pasal soya dan diabetes. 
Soya itu adalah sumber protien yang sangat bagus.  Sebabnya sumber protien yang terbaik adalah daripada tumbuhan.
Banyak binatang yang segar bugar, dan sihat sejahtera walaupun makan hanya tumbuhan. Maka kita tak perlu risau, kurang sumber protien daripada haiwan seeprti  ikan, ayam atau daging. Kerana, semestinya, tumbuhan juga memberi sumber protien yang baik. Bukan kata tak boleh makan, tapi nak cakap bahawa, protien yang bagus juga adalah daripada tumbuhan seperti soya.

Protien itu membekalkan asid amino.Apakah asid amino?

Asid Amino


Asid Amino ada 2 jenis.
Essential dan Non Essential.
Perlu dan tak perlu.
Asid amino perlu maksudnya kena amik dari sumber luar, sebab badan tak boleh nak hasilkan.
Asid amino tak perlu maksudnya bukan tak perlu makan or tak perlu ambil, tapi jenis asid amino ini takde dalam diet pemakanan harian kita. 

Kesan Kekurangan Asid Amino


Asid amino ni sangat penting untuk badan kita. Kesan kekurangan asid amino boleh sebabkan
1. Masalah tumbesaran
2. Risiko kena serang penyakit
3. Kurang tenaga dan daya tumpu
4. Boleh buat kita cepat stress dan resah

ESP SHAKLEE


Shaklee ada protien untuk bekalkan complete asid amino badan kita iaitu ESP. Sebab tu, ESP ni major supplement dalam Shaklee. Based untuk supplement. Kena makan protien!




ESP tu ada complete semua Asid Amino yang badan perlu. Sama ada essential dan non essential. U all makan 3 sudu besar, dah complete untuk bekalan harian. Sesuai juga diambil pada yang ada Diabetes. Sebab dalam ESP ni ada asid amino yang namanya Arginine. Arginine ni boleh bantu insulin berkerja dengan lebih baik. Boleh juga bantu kawal paras glukosa dalam darah. Jadi, ESP ini, boleh bantu mereka yang ada diabetes dan nak kekal kenyang dan boleh bantu pulihkan masalah diabetes. Jadi, rajin rajin lah ambil protien. Dan jangan lupa amik ESP, sebab ianya ada semua asid amino yang diperlukan oleh badan.

Nak 1?
cepat wassap saya ye

Far 
Trusted Shaklee Distributor Since 2013

Vivix Boleh Kurangkan Asid Urik Dalam Darah


Assalamualaikum.

Penyakit gout zaman sekarang dah menjadi penyakit biasa. Zaman dulu, gout hanya menjadi masalah orang yang diusia emas. Namun zaman sekarang diusia 20an pun ada yang dah ada masalah gout. Apa punca masalah gout?

Punca Masalah Gout

Gout adalah berpunca dari masalah pemendapan asid urik yang banyak. Pemendapan ini biasanya akan bermula dari sendi ibu kaki dan kawasan kawasan lain seperti jari, lutut, pergelangan tangan dan siku. Asid urik ini pula berasal daripada pemecahan protien yang dinamakan purin. Mendapan purin ini akan hasilkan hablur garam yang mendap pada kawasan kawasan yang saya nyatakan tadi. Itulah dinamakan masalah gout.

Lebihan fruktosa juga boleh mengakibatkan mendapan asid urik. Ini kerana fruktosa adalah satu satunya jenis karbohidrat yang boleh meningkatkan paras asid urik dalam darah. Sebab tu, ramai pesakit diabetes ending nya boleh ada gout!
.

Kurangkan Asid Urik Dalam Darah

Vivix dipercayai boleh kurangkan asid urik dalam darah. Ini kerana resveratrol dalam Vivix, boleh membantu untuk kurangkan asid urik tersebut. Banyak manfaat Vivix, ianya bagus juga untuk masalah diabetes.


Manfaat Vivix 

Testimoni Pesakit Gout

Dibawah ada menceritakan kejayaan Vivix dalam menurunkan paras asid urik dalam darah.  Asid urik beliau telah turun dari 9.9 kepada 7.6. 


Vivix Turunkan Asid Urik Dalam Darah

Sekiranya mahukan penjelasan lagi details, boleh hubungi saya seperti nombor dibawah ya

Trusted Shaklee Distributor Since 2013
Far 0125716112


Bisnes Dari Rumah Yang Sesuai Untuk Semua Orang


Kenapa bisnes Shaklee itu best sangat??

Bisnes Shaklee, adalah bisnes yang boleh ditinggalkan pada anak anak satu hari nanti. Walaupun ada yang melihat ramai yang hanya buat secara part time, tapi jangan tak tahu, bisnes Shaklee ini boleh pergi jauh sejauhnya.Sebab tu lah, ramai diantara leader leader Shaklee, berhenti dari multinational company dan buat shaklee fulltime.

Shaklee Boleh Capai Impian Anda


Banyak impian boleh dicapai. Banyak orang boleh kita bantu. Banyak ilmu kita boleh sampaikan. Janji kita terus memberi. Bisnes adalah sharing tau. Sharing apa yang kita ada. Sharing ilmu yang kita tahu. Yelah kalau kita pandai masak, kita share la dengan orang lain rasa tu. Mungkin orang tu tak tahu.

The most important things.

Bisnes Shaklee sedarkan saya pasal impian orang lain, adalah impian yang perlu saya ambil tahu.
Pada rezeki saya, ada bahagian orang lain.

Tunaikan impian orang lain, Allah akan bantu kita tunaikan impian kita.

Besaq kan family kami😉
Sape hebat, moh cari mana mami far



Mau income 4 angka?
Meh sini kita buat sesama💐

Mentor Bisnes 
Farhanah Omar
0125716112