Tulang Yang Patah Masih Ada Peluang Untuk Kekal Pulih Macam Biasa.

Tulang patah boleh berlaku dari tekanan yang teruk pada tulang tersebut. Kebiasaannya adalah daripada kemalangan. Tulang merupakan sel yang hidup dalam badan kita.  Dan tulang yang patah memang akan bersambung kembali. Cuma isunya berapa lamakah masa itu di ambil?? Dan ada orang kata, proses penyambuhan kanak kanak adalah lebih cepat dari orang dewasa. Ini disebabkan faktor tadi, iaitu sel tulang kanak kanak lebih aktif dan bertenaga dari sel tulang orang dewasa. Maka makin cepat lah proses pemulihan itu berlaku. Sebab itu, semakin dewasa umur kita, semakin lemah tenaga sel badan kita. So kita sangat perlukan bantuan untuk mudahkan lagi proses penyembuhan itu.


Faktor kesembuhan tulang


1. Faktor umur. Proses penyembuhan kanak kanak adalah lebih cepat dari orang dewasa. Ini disebabkan faktor sel   tulang tadi, iaitu sel tulang kanak kanak lebih aktif dan bertenaga dari sel tulang orang dewasa. Disebabkan itu, makin cepat lah proses pemulihan itu berlaku. Itu pun sampai pertengahan remaja. Selepas daripada itu sel tulang dah tak mengalami pertumbuhan lagi.

2. Faktor Pesakit. Kalau pesakit yang ada penyakit penyakit lain seperti diabetes penyembuhan nya akan mengambil masa yang lebih lama. 

3. Faktor Tulang. Tulang yang kurang tumpat akan lagi mudah sembuh.  Contohnya tulang selangka. 

4. Faktor Kesembuhan. Macamana keadaan kita menjaga tulang tersebut. Sekiranya bahagian berdekatan tulang tersebut kerap bergerak, tempoh sembuh tulang tersebut juga lebih makan masa.

5. Faktor Tempat Tulang Yang Patah
Sekiranya tulang patah pada bahagian berdekatan sendi, maka penyembuhannya agak lambat.

Cara Rawatan Tulang Yang Patah

Tulang yang patah, memang kena refer doktor. Dan doktor akan pastikan tulang tersebut betul betul patah dan samaada perlu simen atau sebagainya. Selain itu, kita kena lah juga bantu tulang tersebut untuk lebih cepat baik. Cara pemakanan memang boleh bantu. Apa yang boleh bantu anda cepat sembuh dari tulang yang patah?


Sekiranya, perlukan bantuan dalam set sembuhkan masalah tulang, boleh hubungi saya.


CARA PEMBELIAN VIVIX:


Cara 1 - Anda boleh buat pembelian sendiri dengan klik pada link ESELL di bawah.

 Shaklee akan pos terus pada alamat anda menggunakan City Link atau GDEX Express.

Cara 2 - Sekiranya anda mahu penjimatan berganda, anda boleh mendaftar keahlian Shaklee dengan cara menghubungi saya http://www.wasap.my/60125716112Cara 3 -  Sekiranya anda berada disekitar Port Dickson, Lukut, Seremban dan Senawang, boleh set kan temujanji dan saya akan hantar kan didepan pintu rumah anda!


FARHANAH OMAR
Call/ Whatapps: 0125716112

Nak senang just click kat sini:

Jom like dan Follow saya:
FB: Farhanah Omar
Fb Pages: Supplement Farqistina
Instagram: farqistina

CASH ON DELIVERY: 
PORT DICSKON, LUKUT, PASIR PANJANG, TELUK KEMANG, SEREMBAN, SENAWANG

SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment