Turunkan Tekanan Darah Tinggi Secara Semulajadi? Ada Cara Yang Perlu Anda Tahu..


Masalah tekanan darah tinggi memang boleh menyerang sesiapa saja. Paling merisaukan, tiada sebarang tanda amaran untuk pesakit darah tinggi tidak sama seperti penyakit yang lain. Punca masalah ini datang daripada  banyak faktor. Mungkin juga daripada sejarah keluarga dan juga umur. Tapi kebiasaanya, masalah ini adalah berpunca dari tabiat cara hidup harian.

Punca Tekanan Darah Tinggi


Tekanan darah seseorang boleh menjadi tinggi dengan banyak cara. 
 1. Berat badan yang lebih.  Bila badan kita makin berat, dan besar maka lebih banyak darah yang diperlukan untuk menghantar oksigen dan nutrien pada seluruh badan kita. Bila lebih banyak darah yang diperlukan, makanya arteri darah pun akan lebih banyak kerja. Atau dalam erti kata, tekanan pada arteri akan lagi tinggi. Sebab tu, boleh jadi tekanan darah tinggi
 2. Aktiviti Merokok. Bila kita hisap rokok, bahan kimia yang ada dalam rokok itu, akan bagi arteri darah kita rosak. Bila rosak dia akan sempit. Bila sempit sebab tu tekanan darah itu akan jadi tinggi. Asap pun boleh buat, tekanan darah jadi tinggi tau.
 3. Diet harian yang tinggi garam. Suka makan makanan yang tinggi garam dan makanan yang diproses. Makanan yang tinggi garam, memang boleh cepatkan darah yang tinggi.
 4. Tidak suka bersenam. Orang yang tidak suka bersenam, degupan jantung nya akan lebih tinggi. Jadi, degupan jantung yang tak stabil, boleh cenderung menyebabkan darah tinggi.
 5. Kurang Vitamin D dalam diet harian. Kurangnya vitamin D boleh beri kesan pada enzim yang telah terhasil dari buah pinggang. Bila keadaan tu berlaku,  boleh beri efek pada tekanan darah.
 6. Pengambilan alkohol.  Sebab ini akan rosakkan jantung
 7. Tekanan. Tekanan boleh menyebabkan tekanan darah akan meningkat

Cara Membantu Turunkan Tekanan Darah Tinggi Tanpa Ubat.


Untuk turunkan tekanan darah secara normal boleh ikuti cara ni:

 1. Turunkan berat badan
 2. Bersenam dengan lebih kerap
 3. Kurangkan ambil garam
 4. Stop smoking!!
 5. Kurangkan stress
 6. Amalkan diet yang sihat

Pengalaman Turunkan Tekanan Darah kepada Tekanan NormalCara Mudah Bantu Turunkan Tekanan Darah

Anda boleh mencuba Vivix.  Dipercayai resveratrol dalam Vivix, membantu menyelesaikan masalah tekanan darah tinggi. Resveratrol boleh membantu kurangkan keradangan sel pada pembuluh darah dan boleh bantu memulihkan sel sel arteri kita dari tekanan dan mendapan. 


CARA PEMBELIAN VIVIX:


Cara 1 - Anda boleh buat pembelian sendiri dengan klik pada link ESELL di bawah.

 Shaklee akan pos terus pada alamat anda menggunakan City Link atau GDEX Express.

Cara 2 - Sekiranya anda mahu penjimatan berganda, anda boleh mendaftar keahlian Shaklee dengan cara menghubungi saya http://www.wasap.my/60125716112Cara 3 -  Sekiranya anda berada disekitar Port Dickson, Lukut, Seremban dan Senawang, boleh set kan temujanji dan saya akan hantar kan didepan pintu rumah anda!


FARHANAH OMAR
Call/ Whatapps: 0125716112

Nak senang just click kat sini:

Jom like dan Follow saya:
FB: Farhanah Omar
Fb Pages: Supplement Farqistina
Instagram: farqistina
SHARE
  Blogger Comment
  Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment