Minum Teh Hijau Untuk Kurus dan Sihat

Assalamualaikum semua..

Harap semua yang membaca sihat sihat ye. Hari ni saya nak cerita pasal teh hijau favourite saya iaitu CINCH ENERGY TEA MIX by SHAKLEE.  Masa mula jumpa teh ni, saya kata Teh pun dah ratusan?? Mak aih ape yang special sangat sampai  begitu dasat harga nya. Tapi bila diselidiki, wah memang sangat berbaloi la, sebab dalam satu stik ada 4 jenis gabungan teh yang hebat-hebat! Biasa pun kite beli kat kedai sejenis je kot, tapi yang berkualiti even se jenis pun dah mahal kan?? Ini kan pula 4 jenis teh hebat di gabungkan dalam satu stik! Mau tak hasilnya sangat hebat!
Apa kandungan Cinch Energy Tea Mix?

Ada 4 gabungan teh yang hebat iaitu:
  • Matcha Green Tea
Teh hijau yang kaya dengan serat dan mineral.  Kaya juga dengan antioksida dan yang penting penyediaannya adalah semulajadi. Terdapat 10 kebaikan Matcha Tea yang boleh di lihat di sini 10 Amazing of Matcha Tea


  • Red Tea Extract
Red tea juga mengandungi antioksida yang sangat tinggi yang dinamakan Polifenol. Polifenol memang sudah sangat dikenali sebagai anti kanser yang sangat hebat. Ianya mampu membantu memulihkan kerosakkan badan disebabkan oleh radikal bebas. Sesuai dijadikan minuman anti kanser dan mampu menghalang kanser dari merebak.

Red Tea dalam Cinch Energy Tea Mix
  • White Tea Extract
Kalau nak tahu, kalau teh putih ni juga tinggi antioksidanya. Mampu memberi kekuatan antibodi pada penggemar nya. Boleh mengelakkan daripada terkena penyakit merbahaya dan boleh membersihkan salur darah. Itu antara kebaikkan white tea.
  • Rooibos Red Tea Extract
Asalnya dari Afrika Selatan. Kehebatannya dah lama ketahui. Kebaikan yang perlu ramai orang tahu, Rooibos Red Tea boleh membantu pesakit HIV mengurangkan perkembangan penyakit itu didalam badan. Antioksida yang tinggi dan ada mempunyai khasiat polifenol di dalamnya. Boleh tambah ilmu dengan refer sini  ye: Kebaikan Rooibos Red TeaSo, itu adalah gabungan 4 jenis teh yang ada dalam HANYA satu STIK CINCH ENERGY TEA MIX. Padan la dengan harga. Yang paling saya suka, bila dah berkawan dengan CINCH ENERGY TEA MIX ni, confirm dah kurang gemar minum coffee. Pada penggemar coffee dan jadikan coffee teman driving, jom hari ni tukar minum Cinch Energy Tea Mix Shaklee.  Nak tahu, banyak lagi khasiatnya, boleh refer entry ni: Jadi Bijak Sebab Minum Teh


Nak sembang pasal CINCH ENERGY TEA MIX??

Saya sedia bantu :)

Far 012571612
SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment